Veelgestelde vragen...

...en antwoorden

Ja. Bij plaatsing in de openbare ruimte wordt de CROW Richtlijn Toegankelijkheid (publicatie 337) aangehouden en in openbare gebouwen is onze basis het Handboek voor Toegankelijkheid en de IT standaard. 

Omdat er meerdere normen en richtlijnen in omloop zijn die her en der afwijken van elkaar raden we aan om eerst bij ons te checken wat toegepast kan worden. De inrichting van de route kan per situatie en regio verschillen. Bovendien valt er ook vaak wat te kiezen qua baanbreedte, vorm en kleur. 

Wil je de route zelf aanleggen, dan krijg je een duidelijke handleiding met plaatsingsinstructies op basis van de richtlijnen meegeleverd.

Op deze website hebben we, onder de knop Projecten, een aantal referenties vermeld. Je kunt ook kijken op de Instagram-pagina van TG Lining. Vind je in het overzicht geen referentie in de buurt? Neem dan gerust contact op zodat we deze aan je kunnen doorgeven.

Je bent ook van harte welkom in onze showroom in Heiloo om de materialen te zien en te voelen.

Ja, zeker. De Blinkink producten zijn prima toepasbaar om bestaande situaties toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Het is wel fijner om de plannen en materialen al in het ontwerp mee te nemen wanneer dat kan.

Geleidevoorzieningen zijn bedoeld voor, en bestand tegen, voetgangersverkeer. Mechanische belasting kan de route beschadigen. Bij normaal permanent gebruik waarvoor het bestemd is gaan de producten minstens 10 jaar mee. Wel raden we aan om de route na 5 jaar te laten schouwen door TG Lining.

Door de hoge hechtkracht en grote slijtvastheid behoeven de producten van TG Lining minimaal (correctief) onderhoud of reparatie. De ervaring leert bovendien dat vooral niet-voetgangersverkeer hiertoe aanleiding geeft.

De meest toegepaste kleuren zijn wit en zwart. Maar we leveren ook grijs, geel en blauw. Indien gewenst is een andere kleur ook mogelijk, mits de minimale productiegrens wordt afgenomen.

Ja, wij kunnen het gehele project m.b.t. de geleidevoorzieningen verzorgen. TG Lining geeft (desgewenst) advies over de meest logische routing, en brengt deze met een ervaren team van monteurs zelf aan. Zo heb je nergens omkijken naar en ben je verzekerd van een perfect eindresultaat. Ook doen we inspecties op kwaliteit van bestaande geleideroutes.

De prijzen van de producten wanneer je deze zelf aanlegt zijn op de website terug te vinden. Hierbij zijn de transportkosten niet meegerekend.

Wil je dat de route aangelegd wordt door TG Lining? Dan komen er in plaats van transportkosten projectkosten bij.

De projectkosten zijn o.a. afhankelijk de plaats van uitvoering en het aantal strekkende meters. Je kunt eenvoudig een vrijblijvende prijsopgaaf aanvragen.

Ja, je kunt gebruik blijven maken van het gebied tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden. Direct na het aanleggen van de route is deze beloopbaar.

Nee. Op vlakke ondergronden waarvoor de producten zijn bedoeld hoef je enkel het gedeelte waar je de lijnen en noppen aanbrengt schoon te maken met het meegeleverde doekje.

Vlakke ondergronden, zoals linoleum, tegels, glas, hout.

De matten kunnen ook buiten op niet vlakke ondergronden worden gebruikt. Hiervoor is een andere wijze van bevestiging nodig. Zie plaatsingsinstructies.

Ja, dat kan. Dit beïnvloed de hechting van de lijnen niet.

Blinkink your sight guide

Zoeken op deze website